Európai Felelős Gondoskodásért Díj 2024

RC-Awards-2024_webpage-header-3000-x-1500-px-1536x768

A CEFIC megnyitotta a jelentkezést a Responsible Care Awards 2024 pályázatra. A 2024-es évben az európai ipari megállapodásról szóló Antwerpeni Nyilatkozat (Antwerp Declaration) fő témái mentén nyújthatók be pályázatok. Idén olyan projekteket és kezdeményezéseket emelnek ki, amelyek az európai vegyipar jövőjét alakítják.

Az Európai Felelős Gondoskodásért Díjra minden olyan vállalat és/vagy telephely pályázhat, amely a csatlakozott a Felelős Gondoskodás programhoz és alkalmazza annak elveit az európai ellátási lánc mentén.

A 2024. évi Felelős Gondoskodásért Díj azt járja körül, hogy a Felelős Gondoskodás elvei miként támogathatják az Európai Ipari Megállapodásról szóló Antwerpeni Nyilatkozat fő témáit; a versenyképes, rugalmas és fenntartható jövő kialakítását.  Idén olyan projekteket és kezdeményezéseket emelnek ki, amelyek a vegyipar jövőjét formálják Európában.  Ossza meg erőfeszítéseit, amelyek hozzájárulnak egy innovatívabb és versenyképesebb európai vegyiparhoz.

A vállalatok és nemzeti szövetségek a következő kategóriákban nyújthatnak be projekteket:

– Minőségi munkahelyek Európában (szakképzett munkaerő)

– A változás ideje (körforgás és klímasemlegesség, digitalizáció és innováció, átállás az új technológiákra, biztonságos és fenntartható vegyi anyagok)

– Az európai versenyképesség javítása (Innovatív projektek, partnerségek).

– Folyamatbiztonság és a kiberbiztonság javítása

– A kicsi szép (Nagy projektek kisvállalkozásoknál)

A nevezési kritériumok:

– A jelentkezési lapon felül további támogató anyagok, például fotók, képek, rövid videók, PowerPoint-anyagok csatolása, amelyek bemutatják a kezdeményezés előnyeit, beleértve a tényeket, számadatokat, valamint azt, hogy a projektet hogyan kommunikálták az alkalmazottak és az érdekelt felek felé, amennyiben a folyamatos javulásra irányuló hosszú távú erőfeszítéseket/törekvéseket tartalmaz, és ha a projekt a fenntartható és körforgásos gazdaság irányába mutat. 

– A pályázatokat angol nyelven kell benyújtani a Responsible Care pályázati űrlapon. 

– A pályázóknak Európában kell tartózkodniuk. 

– A projektnek már el kell kezdődnie.

Útmutató a pályázatokhoz :

– A pályázatoknak tartalmazniuk kell a kezdeményezés világos leírását, a cél és a célkitűzések felvázolásával, és az intézkedések listáját. 

– Az érvényes pályázatokat független zsűri értékeli és véleményezi.   

– Csak olyan információkat adjon meg, amelyek az alkalmazandó jogszabályoknak megfelelően nyilvánosságra hozhatók. A közzététel előtt minden információt ellenőrizni fognak.

– Minden pályázó értesítést kap a beadott pályázatáról.

– Kérjük, vegye figyelembe, hogy az általános marketinganyagok nem megfelelőek. A zsűri tagjai a projekteket nem tekintik termékmegjelenítésnek/”reklámozásnak”. Kérjük, maradjanak a lehető legtárgyilagosabb/objektívebb és lényegretörőbb információknál.

Ha bármilyen kérdése van a pályázat benyújtásával vagy bármely más kérdéssel kapcsolatban, kérjük, írjon a következő címre  RCAwards@cefic.be

A pályázatok benyújtásának határideje: június 28., péntek

CEFIC Honlap

Jelentkezési lap

Pályázati útmutató

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a MAVESZ legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!