Vegyipari Ágazati Készségtanács

A középfokú szakemberképzés követelményrendszerének kidolgozásában kulcsszerepe van az ágazati készségtanácsoknak, amelyek 19 különböző szakmacsoportban, beleértve a vegyipart is, tevékenykednek. Az ágazati készségtanács folyamatosan figyelemmel kíséri saját ágazatában a szakképzési szerkezet fejlesztését, a gazdasági, munkaerő-piaci, technikai-technológiai folyamatokat, és ennek alapján

  • szakvéleményt ad a szakmai képzés programkövetelményének nyilvántartásba vételével összefüggésben,
  • kidolgozott javaslatot tehet
    • a szakmajegyzékre,
    • a szakmai oktatás időtartamára, a képzési és kimeneti követelményekre és az ágazati alapoktatás szakmai tartalmára,
    • új szakképzési tankönyv kidolgozására és tartalmára, és
  • előrejelzést készít a szakképzés rövid és középtávú fejlesztési irányainak, céljainak tervezése, meghatározása érdekében.

A 2020. január 1.-jén hatályba lépett szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény, valamint a szakképzési törvény végrehajtásáról szóló 12/2020 (II.7.) Kormányrendelet értelmében Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a vegyiparban is megalakult az ágazati készségtanács. A tanács tagjait a kormányzat, az oktatási intézmények és az iparágban tevékenykedő vállalatok képviselői adják. Szövetségünk saját kezdeményezésére 2022. szeptemberétől meghívottként vesz részt a grémium munkájában.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a MAVESZ legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!