Stratégia

A MAVESZ hosszú évek óta a támogatja a szakmai utánpótlás képzést az alapszabályban is rögzített szövetségi célkitűzések szerint. 2022-ben készült el a MAVESZ Szakmai Utánpótlás Képzési Stratégiája melyet az éves közgyűlésen a tagvállalatok egyhangúlag elfogadtak.

Az elfogadott stratégia tartalmazza az elmúlt években folytatott tevékenységeket (Kiváló Vegyészmérnöki Tanulmányokért Díj odaítélése több egyetemen; szakmai utánpótlással kapcsolatos rendezvények, konferenciák szervezése) és új irányokat is megszab a MAVESZ számára. Cél, hogy a vegyipart jobban megismertessük a fiatalokkal, vonzóvá tegyük a szakmai jövőjüket tervező tanulók, munkavállalók számára.

A stratégia kiemeli, hogy tovább kell erősíteni a megkezdett tevékenységeket és az együttműködő partnerek körét bővítve növelni kell a MAVESZ jelenlétét minden olyan területen, ahol a vegyipar (a kémia, a természettudományok) népszerűsítéséért tenni lehet.

Célunk az, hogy a partnereinkkel való együttműködés keretében

  • elősegítsük a kémia (természettudományos tárgyak) oktatásának népszerűsítését,
  • segítsük a tanulók ismereteinek bővítését a vegyipar vonatkozásában,
  • növeljük azoknak a számát, akik a vegyiparral kapcsolatos szakmákat választanak mind a középfokú, mind a felsőfokú oktatás szintjén,
  • bővítsük azok körét, akik a vegyipart választják jövendőbeli munkavégzésük helyeként,
  • népszerűsítsük a vegyipar eredményeit a társadalmi elfogadottság növelése érdekében.

Ezen célok elérése érdekében bővítjük azon szervezetek körét, akikkel a MAVESZ-nek kapcsolatban áll és megteremtjük, erősítjük az együttműködés (új) formáit.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a MAVESZ legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!