Gyászhír – elhunyt Szalay László

gyertya_kicsi

Megrendülten értesültünk róla, hogy Szalay László, a Tiszamenti Vegyiművek (Szolnok) egykori vezérigazgatója, a MAVESZ alapító tagja és korábbi alelnöke, a magyar vegyipar jelentős személyisége életének 90. évében elhunyt.

1933-ban született, vegyészmérnöki diplomáját a Veszprémi Vegyipari Egyetemen szerezte 1956-ban. Tanulmányai befejezése után a Tiszamenti Vegyiműveknél helyezkedett el, ahol karrierje során volt műszakvezető, technológus, termelési főosztályvezető, főmérnök, míg 1979-ben kinevezték a vállalat vezérigazgatójának. Munkája mellett elvégezte a Közgazdaságtudományi Egyetemet, ahol mérnök-közgazdász diplomát szerzett. A Tiszamenti Vegyiművek vezérigazgatói pozícióját 1997-es nyugdíjazásáig töltötte be.

Pályafutása során több kitüntetést is kapott, többek között Eötvös Lóránd díjat, amelyet a hőporlasztásos mosószergyártási eljárás meghonosításáért és a Tomi mosószer-család bevezetéséért ítéltek oda neki.

A MAVESZ megalakulásától kezdődően nyugdíjazásáig tagja volt a Szövetség elnökségének, ahol néhány évig alelnöki tisztséget is viselt. Alakulásakor a Szövetség delegáltjaként egy ideig a Magyar Munkaadók Országos Szövetségének társelnöki tisztét is betöltötte. A Szövetség, megalakulásának 20. évfordulóján, „A XXI. SZÁZAD MAGYAR VEGYIPARÁÉRT” érmet adományozta neki.

Hamvasztás utáni búcsúztatása 2024. január 29-én 12 órakor lesz a balatonföldvári Új temetőben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a MAVESZ legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!