Kritikus ellátási láncok – CEFIC javaslatok

Az Európai Bizottság elnökéhez juttatta el logisztikai szakértői javaslatait az Európai Vegyipari Tanács (CEFIC) március 17-én a kritikus ellátási láncok biztosítása, az egységes piacon a koronavírus járvány nyomán előállt helyzetben alapvető fontosságú áruk minél gyorsabb szállítása, a felhasználókhoz való eljuttatása céljából.

A Bizottság elnökéhez küldött CEFIC levél hangsúlyozza: az egészségügyhöz, környezetvédelemhez és élelmezéshez kapcsolódó értékláncoknak elsőbbséget kell biztosítani, ami iparágunk esetében, például, a fertőtlenítőszerek, gyógyszer hatóanyagok, víztisztító-szerek, a gyógyászatban használt berendezések és védőeszközök gyártásához szükséges műanyag alapanyagok felhasználókhoz való eljuttatását jelenti.

Európai és az egész EU-ra kiterjedő megoldásokra van szüksége, amihez a CEFIC kéri a Bizottság elnökének támogatását és  a levélhez mellékelt részletes logisztikai javaslatok figyelembe vételét.

A CEFIC levél teljes szövege itt olvasható.

Európai Bizottság: Iránymutatások az egészség védelmére, valamint az áruk és az alapvető szolgáltatások elérhetőségének biztosítására irányuló határigazgatási intézkedésekre

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a MAVESZ legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!