MAVESZ ÉS SZABÓ SZABOLCS ALAPÍTVÁNY PROJEKTVERSENY

02_global-sustainability_sdgs

A MAVESZ szakmai utánpótlás konferenciáján először adtunk hírt a MAVESZ és a Szabó Szabolcs Alapítvány által közösen szervezendő projektverseny terveiről. A verseny első ízben a 2024-25-ös tanévben kerül majd kiírásra, az első országos döntő házigazdája a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kara lesz 2025. április-májusában.

A versenyen a középiskolák 10-11. osztályos csapatait várjuk majd. A csapatok az ENSZ 17 fenntarthatósági célkitűzése köréből kiemelt témákból választhatnak majd projektet, aminek a kidolgozására 3-4 hónap áll rendelkezésükre. A versenybizottság már felállt, tagjai az ötletgazda MAVESZ-t és Alapítványt, valamint az egyetemi és a középiskolai oktatást képviselik. A versenybizottság feladata lesz a versenykiírás véglegesítése, a verseny meghirdetése, valamint a lebonyolítás koordinálása.

A verseny nem jöhet létre a szakma, a tagvállalatok szakmai és anyagi hozzájárulása nélkül. A szakmai hozzájárulás két formában lesz lehetséges: a projekt készítése során a jelentkező csapatok mentorálása egy-egy vállalati szakember által és támogatás a döntőre való felkészülésben, valamint részvétel a zsűriben, ahol a kész projektek értékelése zajlik majd. A verseny lebonyolításához szükséges anyagi források biztosítását (díjak fedezete; a döntőbe jutott csapatok szállás-, utazási és étkezési költségei; a verseny rendezésének költségei) a (tag)vállalatoktól várják a szervezők, akik természetesen ennek fejében lehetőséget kapnak a zsűriben való részvételre és biztosítják számukra a versenyhez kapcsolódó média megjelenéseket.

Ezúton hívjuk fel a figyelmet arra, hogy még nincs neve a versenynek, ezért 2024. május 31-ig várjuk a javaslatokat a verseny elnevezésére akár a MAVESZ, akár a Szabó Szabolcs Alapítvány honlapján keresztül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a MAVESZ legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!