Miskolci Egyetem Kémiai Intézet: a Kiss Cégcsoport alapította tanszék ünnepi ülése

A  Finomkémiai és Környezettechnológia (KISS Cégcsoport) Intézeti Tanszék megalakulásának évfordulóján ünnepi ülést tartottak április 25-én a Miskolci Egyetem Kémiai Intézetében, amelyen Szövetségünk képviseletében Zsinkó Tibor elnök és Budai Iván igazgató vettek részt. Az ülésen Dr. Deák Csaba, az Egyetem kancellárja és Prof. Dr. Viskolcz Béla, az Intézet igazgatója elismerően szóltak a Kiss Cégcsoport és személy szerint Kiss László egyetemi oktatást támogató tevékenységéről, aminek alapvető szerepe volt a tanszék létrehozásában, illetve abban, hogy ez év szeptemberében elindulhat a BSc szintű vegyészmérnökképzés Miskolcon, s jelenleg már előkészületben van az MSc képzés akkreditálása is. Az idén induló első évfolyamra a várakozásokat felülmúlva több mint 40 fiatal jelentkezett felvételre, közülük 22-en első helyként jelölték meg a vegyészmérnök szakot.

Az egyetemi vezetők hangsúlyozták a térségben működő nehézvegyipari vállalatok meghatározó szerepét és súlyát a Miskolci Egyetem szakmai és pénzügyi támogatásában.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a MAVESZ legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!