Munkavédelmi kisokos

munkavédelmi kisokos

Életmentő szabálygyűjtemény

Partnerünk, a Magyar Munkavédelmi Akadémia – Egyesület a Biztonságkultúra Fejlesztéséért (MMA) olyan szakmai gyakorlati útmutatót készített, amely nyilvánosan elérhető és a lehető legegyszerűbb, hogy segítséget nyújtson az alkalmazandó szabályok és gyakorlatok szabványosításában és bevezetésében Magyarországon. A részletes tájékoztatót itt találja.

Az elérhető nemzetközi gyakorlatok elemzését követően, az Egyesület az IOGP és az Energy Safety Canada által publikált un. Életmentő szabályokat (Life-saving Rules) dolgozta fel és tette elérhetővé. A gyakorlati útmutató kiemelt célja, hogy feldolgozza és elérhetővé tegye azon nemzetközi legjobb gyakorlatot, mely segítségével a veszélyes ipari tevékenységet végző vállalatok jelentős eredményeket értek el a legsúlyosabb eseményeket előidéző tevekénységek szabályozásában, és segítséget nyújtson azok magyarországi egységesítésében és bevezetésében, elősegítve a magyarországi munkabiztonsági teljesítmények javulását. A gyakorlati útmutatónak nem célja és feladata, hogy a feldolgozott tevekénységekre Magyarországon meglévő és kidolgozott jogszabályi előírásokat felülírja, azok kiegészítését hivatott szolgálni, bevezetve olyan egyszerű intézkedéseket és gyakorlatokat, melyek segítségével a legsúlyosabb események megelőzhetők.

A Munkavédelmi kisokos 2023. október 17. óta ingyenesen, regisztráció mellett letölthető az Egyesület honlapjáról: https://hosha.eu/, a felhasználás során megfelelve és biztosítva az anyagban megjelenő szerzői jogi és egyéb kötelezettséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a MAVESZ legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!