Beszámoló a MAVESZ 31. Vegyipari Konferenciájáról

IMG_9320

Szakmai innováció és kapcsolatépítés a vegyiparban

Októberben immár 31. alkalommal került megrendezésre a Magyar Vegyipari Szövetség (MAVESZ) hagyományos egri konferenciája, amely a hazai vegyipar egyik legfontosabb szakmai eseménye. A rendezvény idén is kiemelkedő lehetőséget biztosított a szakmai párbeszédre, technológiai újdonságok bemutatására és az iparági szereplők közötti kapcsolatépítésre.

A kétnapos konferencia során a résztvevők aktuális környezetvédelmi, biztonságtechnikai és energiahatékonysági kérdéseket vitattak meg. Az idén kiemelt téma ismét a versenyképesség volt, amely kulcsfontosságú az európai vegyipar fennmaradása szempontjából. Négy helyettes államtitkár, Deli Daniella klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár, Nagy Ádám, iparügyekért felelős helyettes államtitkár, Almási Győző, hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkár és Keszthelyi Nikoletta, környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár nyújtott betekintést a szakterületek aktuális kérdéseibe. Külön figyelmet kapott a MAVESZ újonnan alakult energiahatékonysági munkacsoportja, amely bemutatkozó előadásában ismertette célkitűzéseit és jövőbeli terveit. Másik fókuszterületünk az ipari digitalizáció és a mesterséges intelligencia alkalmazási lehetőségei voltak. A hatósági feladatokkal kapcsolatos szekciók betekintést nyújtottak a szabályozási környezet változásaiba, míg a vállalati gyakorlatokat bemutató előadások inspirációt adtak a résztvevőknek a saját működésük fejlesztéséhez.

A konferencián számos kiállító is jelen volt: az INS Ipari Alkalmazások Zrt., a Fókusz Computer Kft., MAPA Professional és a PREVOR Kft. is bemutatkozott. Köszönjük nekik a támogatást!

A MAVESZ továbbra is elkötelezett a hazai vegyipar szakmai támogatása és fejlesztése mellett, és már most megkezdte a következő konferencia előkészületeit. Kérjük, írják be a naptárjukba: 2026 október 7-8-án találkozunk Egerben.

A konferencia előadásai letölthetők innen:

Császár Péter: A magyar vegyipar kihívásai 2025-ben

Marco Mensink: Az EU Vegyipari Akcióterve

Marco Mensink: Az EU Omnibus javaslatcsomagjai

Deli Daniella: Új klímacélok, új kihívások

Tóth Angelika: Energiahatékonysági kihívások a vegyiparban

Erdélyi Dániel: ESG – kötelezettségek a vegyipari vállalatokra

Borsos Krisztina: Ipari hulladékvizek újrahasznosításában rejlő lehetőségek

Almási Győző: Hatósági tapasztalatok a katasztrófavédelmi feladatok átszervezése után

Ládi András: EBK tudatosság fejlesztése az MPK-ban

Berkes Csaba: Etilén-oxid szállítási intervenció koncepciója és eszközei

Murányi Zoltán: MAVESZ- Szabó Szabolcs Alapítvány Projektverseny – folytatjuk

Angyal István: A kritikus infrastruktúra törvény végrehajtási tapasztalatai – kijelölések a vegyiparban és a gyógyszeriparban

Keszthelyi Nikoletta: A zajterhelés kihívásai és szabályozási kérdései a vegyiparban

Liktor Dénes: Zajterhelés csökkentési projekt a BorsodChemben

Kiss Zsuzsanna: A CLP rendelet változásai és az Omnibus

Marosvölgyi Nikoletta: REACH felülvizsgálat

Domján Iván: Hogyan éljünk túl egy napot a vegyiparban? – nemzetközi súlyos balesetek tanulságai

Szabó Csaba: Az EU-finanszírozott ChemSkills projekt bemutatása

Fodor Ádám: Mesterséges intelligencia használata a munkavédelemben

Juhász Márton: Technológiai kollaboráció fontossága a vegyiparban

Bazsó Norbert: Digitalizálás a BorsodChem diagnosztikai vizsgálatainak folyamatában

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretnél értesülni a MAVESZ legfrissebb híreiről, akkor add meg neved és email címed!